29 septembrie 2010

Interioare / Reconditionare mobilier



Aici e povestea unui apartament din Bucuresti pe care am avut bucuria sa-l "amenajez". Proprietara lui, un om absolut special si foarte drag mie, a dorit sa pastreze mobila ramasa in casa din vremuri mai vechi un pic si sa o faca sa arate altfel. In stadiul asta am cunoscut-o eu. A fost o experienta minunata pentru mine. Singurul mare regret este ca nu am incheiat totul, ea, ca, din pacate, atatia oameni din jurul nostru, a plecat sa ramana intr-o tara" alta dacat asta". Sper sa va placa sau sa-mi spuneti ce nu va place.





Peretii sufrageriei mi-au iesit asha...


Canapelei usor uzate i-am facut o husa noua :)



Noptierele dormitorului


Cufar care arata ca mai jos, reconditionat si pictat -( ea e Zana Lavanda)




O usa batrana a capatat oglinda in locul sticlei, mult chit, plinta, clanta si... ceva bombaneli din partea mea



Scaune vechi tare si uzate, retapitate si vopsite





Perete in hol, pictat






Un perete de hol mascat in dungi ( cu vopsea lavabila) si un corp suspendat din acelasi sifonier de mai jos, reconditionat si numai bun de stat pe el la o cafea




Asta-i un fel de nisa de acces la tevile de apa, aflata pe un perete de bucatarie, in fapt, o bucata de tabla cu multe straturi de vopsea veche
inainte si dupa curatat si pictat



Un fost corp masiv de mobilier de bucatarie, a devenit...mai mic si suspendat :)



Sifonier in 5 usi din pal, reconditionat, patinat

Detaliu patina













Inainte


Dulap de colt reconditionat



Detaliu refacut din lut


Inainte de reconditionare

Detaliu




Masuta reconditionata, cu blat de lemn antichizat si pictat


Masuta fier forjat, inainte de reconditionare

Dulap incastrat in perete, pal, reconditionat





Aceasta-i o "vitrina"de prin anii '70(arata ca in foto cu colivie de mai jos). Cu ceva elemente adaugate de mine si destula munca, pare mult mai batrana, nu-i asa? Eu sunt tare mandra de ea ,)


33 de comentarii:

Adryacola spunea...

Foarte frumos Caty!!
Imi doresc si eu o cutiuta din lemn ca ale tale..dar ce sa fac e criza si la mine:(
Oricum bravo!!
Esti o adevarata artista!

caty spunea...

Multumesc tare mult, draga mea, chiar pot sa-ti trimit fara probleme o "cutiutza de-a mea", am nevoie doar de timp- duc mare lipsa. Sa-mi zici doar cum ai vrea sa fie :). Te pup si iti doresc succes.

Adryacola spunea...

Wow! serios?
pai...as vrea sa fie...cu ceva lamai...si daca nu e prea mare deranjul as vrea un slogan(e sloganul meu cum ar veni):"Cand viata iti da lamai, vinde-le :))"
Iti multumesc din suflet!Si nu te presez stiu ca toata lumea in ziua de azi duce lipsa de timp.As putea sa iti trimit un mail cu datele mele sau sa iti las numarul meu.Dar vorbim cand o termini!Iti doresc o zi relaxanta si frumoasa!

Adryacola spunea...

Cred ca te-am bagat putin in ceata,as vrea sa fie scris sloganul pe ea:"Cand viata iti da lamai, vinde-le!:))"
Acum sper sa intelegi cam ce am scris:)) ca is prea emotionata sa mai fiu si atenta!

Zazuza spunea...

wow, pai adevarata opera de arta ce ai facut tu acolo! superb! iar sifonierul acela m-a lasat cu gura cascata :))! superb!

imagini blurate spunea...

Şi eu sunt absolut entuziasmată de ce am văzut aici.
Munca ta a dat roade grozave!
(Mulţam Zazuza că ne-ai trimis aici în vizită.)

atash2cat spunea...

Va multumesc din suflet, fete frumoase, sunt flatata. Daca voua va place, munca mea a dat intr-adevar roade. Va pup cu drag

Anonim spunea...

Caty,
am intrat intamplator aici si am ramas impresionata de ce pot face''doua maini dibace''.
Nu-ti pot spune cat de mult imi doresc si eu pentru Letitia o camaruta pictata de tine,
Intr-o buna zi se va materializa si dorinta aceasta.
Felicitarile mele!Mai frumos nu se putea....te pupic oana

atash2cat spunea...

Multumesc din suflet, Oana draga, ma bucura foarte tare cuvintele tale frumoase. A bea astept sa fac ceva pentru Letitia :). Multumesc inca odata. Te pup si eu.

Anonim spunea...

Draga mea,
daca as fi stiut de pe vremea cand lucram impreuna cu ce talent te-a inzestrat D-zeu ,ti-as fi spus sa pleci in clipa urmatoare de acolo si sa urmezi calea aceasta.
Ce faci tu aici sunt obiecte cu suflet-asa imi place sa le spun-,pt.ca te cunosc si stiu ca pui acolo toata dragostea ta.
Sa te bucuri si tu de cei pe care ii faci fericiti! te pup,cu mare drag

atash2cat spunea...

M-au emotionat foarte tare cuvintele tale extrem de frumoase, iti multumesc din suflet si ma inclin :). Din pacate, nu reusesc sa-mi dau seama cine esti, imi pare tare rau, si te rog mult, mult sa-i spui. Mi-as dori foarte tare sa mai vorbim. Astept cu nerabdare, multumesc de vizita si de mesaj. pup

OANA spunea...

DRAGA CATY,
uite cum reusesc eu sa ma fac invizibila-din pacate,este numai vina mea.
Nu stiu exact la cine te gandeai ,daca vei avea o dezamagire sau o bucurie cand vei vedea cine sunt.
Dar eu sper ca nu...
va pup cu drag pe toti
oana

OANA spunea...

SPER SA NU MA CONFUNZI CU ALTCINEVA.ASA CA EU SUNT MAMA LETITIEI,SAU A LUI LETEA ,CUM TARE FRUMOS SPUNEA DRAGA DE MARA.PUP

atash2cat spunea...

Ma bucur enorm ca esti tu si te rog sa nu mai vorbesti prostii :). Multumesc inca odata si va pup cu mult drag.

Anonim spunea...

Faci lucruri nemaipomenite!

atash2cat spunea...

Multumesc din suflet,si pentru ca va cunosc un pic,sunt absolut flatata ca dumneavoastra spuneti cuvintele acestea. Va pup si va doresc toate cele bune si frumoase.

doina spunea...

Foarte frumos ce ai realizat cu mobilierul, cred ca ti-a luat mult timp sa faci toate astea.Cam asa vreau si eu sa-mi vopsesc mobilierul care este din lemn masiv , dar este lacuit, inchis la culoare.
Te rog sa-mi spui, ( daca nu este prea mult) cum ai procedat pas cu pas la vopsirea mobilierului,cu ce fel de vopsea ai vopsit,cate straturi ?
Iti multumesc daca vei gasi timp sa-mi raspunzi.
Inca o data felicitari !

atash2cat spunea...

Multumesc frumos, Doina, pentru aprecieri. Este, intr-adevar destul de dificil si dureaza: se slefuieste usor lacul vechi de pe mobilier, se acopera cu o vopsea acrilica (iti voi de detalii, daca ai nevoie) in doua-trei straturi, depinde de suport. Se finiseaza la final cu hartie abraziva fina si se da un ultim strat de lac mat sau ceara. Daca doresti, putem vorbi pe tema asta pe mail sau pe tel, fara probleme si cu drag.Te salut si multumesc inca odata.

Monica Gheorghe spunea...

Foarte, foarte frumos!Nu pot sa cred ce frumos au iesit piesele de mobilier vechi!Noi avem destule prin mansarda,cred ca o sa fac si eu o incercare!Felicitari pentru munca ta!

Roxana spunea...

Buna,doresc sa te felicit pentru ce ai realizat ... foarte frumos si sa iti spun ca mi-ai luminat ziua :) .Sun in curs de amenajare a unei case si doresc sa merg pe aceeasi idee de amenajare realizata de tine. Vreau sa pastrez mobilierul vechi . Acum mobilierul este lacuit si eu il vreau alb. Am citit in mesajele de mai sus ca tu ai realizat acest lucru . Cum nu dispun de banii necesari sa duc mobilierul la reconditionat si nici de sustinere din partea parintilor si a sotului care considera asta o " mare prostie " ...am foarte mare nevoie de sfaturile tale . Am inteles ca e foarte dificil sa dau lacul jos de pe mobilier. Daca nu deranjez te-as ruga sa ma juti si pe mine cu sfaturi pentru ca este evident ca ai experienta si chiar ti-a iesit foarte bine . In cazul in care esti de acord iti trec adresa de email pentru a-mi putea lasa un mesaj cu un id , email sau numar de telefon . Email : r_mocuta@yahoo.com . Iti multumesc anticipat pentru amabilitate . Roxana

atash2cat spunea...

Multumesc frumos, Monica, spor la treaba, nu e asa greu tare si e si frumos. Daca ai nevoie de ajutor, sa-mi spui:)

atash2cat spunea...

Nu e nici o problema, Roxana, iti spun tot ce stiu cu drag. Am sa-ti scriu un mail. Te pup si multumesc pentru aprecieri.

magdala spunea...

superb! daca am ceva vreodata de reconditionat, stiu clar la cine sa vin:)

atash2cat spunea...

Multumesc frumos, Magdala, te astept, cu drag, oricand ai nevoie :).

loredana leu spunea...

Absolut superb ce ai facut acolo!Sunt impresionata!Eu vreau sa reconditionez un sifonier din pal si nu stiu daca se poate.Vad ca tu ai reusit, poti sa-mi spui si mie cum?Te rog!Care este procedura?Sifonierul este nou dar vreau sa-l fac pt camera copiilor si sa-l vopsesc cu alb.Crezi ca se poate?Sau poate reusesti sa ne faci o vizita si sa-ti dai cu parerea despre cum ar trebui reamaenajata camera copiilor.Multumesc frumos si astept un raspuns,
Loredana Leu

atash2cat spunea...

Buna, Loredana, sa ma ierti ca abea acum am vazut mesajul tau si iti raspund cu intarziere. Multumesc frumos pentru aprecieri si te rog sa-mi lasi cumva o adresa de mail sau un nr de tel sa pot lua legatura cu tine. Iti voi povesti atunci tot ce e nevoie sa stii, sau dau o fuga intr-o zi ( e mai bine sa vad despre ce e vorba ca sa pot fi exacta in sfaturi :). Multumesc inca odata si astept un semn.

Ludmila Roshka spunea...

fine fine fine mijto laditza violeta.. o vreau si eu...dar in RM nu prea am vazut... bv...

Silvia spunea...

felicitari! sunt de cateva zile in cautare de vopsea pt mobila si tehnici de reconditionare; te rog muultttt sa-mi trimiti si mie pe mail cum ai procedat pe mobila lacuita, ce vopsea ai folosit si tehnica de aspect vintage. Multumesc! Silvia

O femeie spunea...

si eu sunt in extaz. Ma uit la creatiile tale, si tot ce pot sa zic este: uimitor, sunt fara cuvinte.
Se vede ca ai pus mult suflet, se vede ca ai suflet de restauratoare, si mai ales, se vede munca.

Intrebari tehnice: cu ce dai lacul jos? smirgheluiesti? vazusem in brico aparate de smirgheluit, dar merg pe supr. plate, la florile alea mici, sculptate si lipite, cum reusesti in fiecare unghi?

Alta intrebare: pt usile crapate de ex. (portiuni rupte aproape de incuietori/balamale) cum le recuperezi si repari?

montaj usi interior spunea...

Foarte frumos ti-a iesit, felicitari!

oni spunea...

Buna! ma numesc Mihaela si intamplator am dat de blogul tau minunat. De mult imi doresc,sa imi reconditionez si eu unele piese de mobilier cu acrilice, insa nu stiu exact,cum sa procedez,daca trebuie,doar curata suprafata in lucru,si ce lac,trebuie folosit la sfarsit?
Banuiesc,ca esti foarte ocupata,insa,daca mi-ai putea raspunde ar fi grozav.
Spor la creatie,in continuare!

diana spunea...

Dragă Caty! Dupa indelungi cautari pe internet dupa indicatii care sa ma ajute sa reconditionez mobila de PAL am dat peste blogul tau. Sunt foarte impresionata de felul in care ai transformat mobila. Toata lumea spune ca nu are rost sa investesti in reconditionarea palului dar eu totusi cred in a doua sansa si mi-as dori tare mult daca ai putea sa imi spui si mie cum ai reusit sa reconditionezi acel sifonier din pal? Este costisitor? Care sunt etapele? Am un mobilier complet din pal melaminat albastru si as vrea sa schimb culoarea, cu una mai calda. Se poate oare vopsi? Te rog, imi poti raspunde pe mail? (rusandiana@gmail.com) Multumesc din suflet! :)

Unknown spunea...

有機食品
有機米
米老大
用品